نقش بورس در اقتصاد کشور

(عرضه اولیه: هنگامی که سهام شرکتی برای اولین بار در بورس عرضه می شود، به روز اول عرضه سهام اصطلاحا عرضه اولیه گفته می شود. در این هنگام درصد مشخصی از کل سهام شرکت برای نخستین بار از طریق بورس اوراق بهادار توسط سرمایه گذاران خریداری می شود. معمولا عرضه اولیه هایی که در بورس انجام شده، سودآور بوده اند. به همین دلیل برای فعالین بازار همیشه جذابیت داشته است.)

 نقش بورس در اقتصاد کشور به طور عام:
بین پیشرفت اقتصادی کشورها و گسترش بازار بورس رابطه مستقیمی وجود دارد چون بورس یک نوع بازار مالی است که در آن سرمایه در معرض عرضه و تقاضا قرار می گیرد و تدبیری است برای گسیل کردن مقدار زیادی از منابع کشور از تهیه کالاها و خدمات مصرفی به سوی تولید کالاهای سرمایه ای ، به عبارت دیگر، بورس از راه تشویق مردم به سرمایه گذاری از محل پس انداز های خود سرمایه ها را متمرکز می کند و زمینه ی لازم را برای رشد و توسعه ی اقتصادی کشور فراهم می کند . بنابراین با گسترش بورس ، حجم سرمایه گذاری در جامعه بالا می رود و با افزایش حجم سرمایه گذاری های مختلف در جامعه پیشرفت اقتصادی ممکن می گردد .
نتایج موثر بورس در اقتصاد جامعه را می توان به شرح ذیل بیان نمود :
۱- بورس از طریق جذب و به کار انداختن سرمایه های راکد سرمایه گذاری را در جامعه بالا می برد .
۲- بورس بین عرضه کنندگان و تقاضا کنندگان سرمایه تماس برقرار می کند و معاملات بازار سرمایه را تنظیم می نماید .
۳- با قیمت گذاری سهام و اوراق بهادار تا حدودی از نوسان شدید قیمت ها جلوگیری می کند .
۴- مردم به پس انداز تشویق می شوند و این پس اندازها در فعالیت های اقتصادی به کارگیری شده و موجب کاهش نرخ تورم می گردد .
۵- بورس و فعالیتهای موبوط به آن سرمایه های لازم را برای اجرای پروژه های دولتی و خصوصی فراهم می آورد .
۶- بورس با شرکت دادن تعداد زیادی از مردم جامعه در سرمایه گذاری ها به توزیع عادلانه در آمد و ثروت در سطح کشور کمک می کند. (سوری، کارکردها و نقش بورس اوراق بهادار در اقتصاد کشور، http://zakhireh.co.ir) .
* اما نقش بورس در اقتصاد مقاومتی به طور خاص:
رکن اساسی و محور اصلی اقتصاد مقاومتی، تولید و رشد آن است. رشد تولید، افزایش درآمد، افزایش اشتغال و کاهش بیکاری، کاهش فقر، افزایش صادرات و در نتیجه تقویت و خودکفایی اقتصاد ملی را به دنبال دارد و این همان هدف اصلی اقتصاد مقاومتی است. از سوی دیگر اقتصاد مقاومتی، اقتصادی مردمی و متکی بر مردم است. در واقع یکی از اهداف مهم اقتصاد مقاومتی مردمی شدن اقتصاد است. از این رو بورس می تواند نقش مهمی در تامین مالی بخش تولیدی کشور ایفا کرده و با جذب سرمایه های کوچک و بزرگ مردمی، به بخش خصوصی در تامین مالی واحدهای تولیدی کمک کند و از این طریق تولید داخل را رونق بخشد.
توجه به کارکردهای بازارهای مالی به صورت عام و بورس اوراق بهادار به صورت خـاص، نقـش مهمی در تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی دارد. در واقع بورس اوراق بهادار، کـه از آن بـه عنوان «میزان الحراره» اقتصاد ملی یاد می‌شود، با کارکردهـای همچـون تـأمین مـالی شـرکتهـای دانش‌بینان، ورود کالاهای استراتژیک به بورسهای تخصصی کالاها، بین‌المللی شدن بورس اوراق
بهادار و همچنین طرح سهام حمایت از تولید، نقش بسزایی در تحقق سیاسـتهـای کلـی اقتصـاد مقاومتی ایفا میکند.
توجه به شرکتهای دانش‌بنیان در تحقق اقتصاد دانش‌محور، به خوبی در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گرفته شده است. برای گسترش فعالیت این شرکتها، توجه به امر تأمین مالی آنها یک ضرورت میباشد که بازار سرمایه (بورس اوراق بهادار)، از طریق صندوقهـای پـروژه‌محـور (دانش‌محور)، بورس ایده (بازار مالکیت فکری) و صندوقهای مخاطره‌پذیر در کنار صندوق نوآوری و شکوفایی و همچنین نظام بانکی، میتواند در تحقق این امر نقش بسزایی داشته باشد.
یکی از راههای مقاوم‌سازی اقتصـاد کشـور در زمینـة کالاهـای اسـتراتژیک، ورود ایـن کالاهـا بـه بورس‌های تخصصی کالا می‌باشد. این امر، زمینة رفـع نـواقص تولیـد، توزیـع، مصـرف، صـادرات و واردات را از طریق حضور فعال بخش خصوصی و کاهش دخالت دولت، افزایش کیفیت انبـارداری و بسته‌بندی، شفافیت زنجیره تولید به مصرف را فراهم می‌کند.
تحقق جذب سرمایه‌گذاری خارجی غیرمستقیم، نیازمند الزاماتی از جمله بین‌المللـی شـدن بـورس اوراق بهادار است. بین‌المللی شدن بورس اوراق بهـادار در راسـتای تحقـق اقتصـاد مقـاومتی، نیازمنـد حساسیت‌های بیشتری در انتخاب همکاران استراتژیک، اولویت دادن به کشورهای اسلامی دارای منافع مشترک و همچنین سازمانهای بین‌المللی مردم‌محور می‌باشد.


 برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید

حمایت و مقاومت در قیمت سهم چیست؟

وبلاگ بورس:حمایت و مقاومت در قیمت سهم چیست؟

حمایت چیست؟

حمایت سطحی از قیمت است که تصور می‌شود در آن تقاضا آنقدر قوی باشد که از سقوط بیشتر قیمت جلوگیری کند. در سطح حمایت انتظار می‌رود خریداران به خرید راغب‌تر شوند و فروشندگان تمایل کمتری به فروش پیدا کنند.

اعتقاد بر این است که زمانیکه قیمت به سطح حمایت می‌رسد، تقاضا معمولا بیشتر از عرضه می‌شود و از سقوط قیمت به زیر سطح حمایت جلوگیری می‌کند.

البته همیشه اینطور نیست و هیچ سطح حمایتی را نمی‌توان دائمی دانست.

یک سطح حمایت، ممکن است شکسته شود و سطوح حمایت سطوحی دائمی یا قطعی نیستند.

در تصویر زیر نمودار سهم مپنا همراه با سطوح حمایت با دایره ای زرد رنگ مشخص شده است.

در این تصویر سطوح مقاومت نیز با دایره‌های قرمز مشخص شده و هم سطح بودن این قیمت‌ها را می‌توان به سادگی مشاهده کرد.

سطوح حمایتی قیمت

خط حمایت

خط حمایت خطی است که از اتصال و امتداد نقاط حمایت در یک راستا ایجاد می‌شود. این خط همیشه پایدار نمی‌ماند و شکسته شدن قیمت به زیر این خط نشان دهنده‌ی افزایش فشار فروشندگان است.

سقوط قیمت به زیر این سطح نشان‌دهنده یک تمایل جدید به فروش و / یا انگیزه‌ی کمتر برای خرید است.

شکست خط حمایت و کف‌های جدید قیمت نشان می‌دهد که فروشندگان توقعات خود را پائین آورده‌اند و حاضرند آن دارایی یا سهام را بازهم به قیمت‌های کمتری بفروشند.

بعلاوه خریداران تا زمانیکه قیمت‌ها به زیر خط حمایت و کمتر از کف قبلی سقوط نکند، ترغیب به خرید نخواهند شد. وقتی خط حمایت شکسته شود باید یک خط حمایت جدید در سطح پایین‌تری ایجاد شود.

در تصویر زیر خط حمایت در نمودار سهام شرکت سرمایه‌گذاری معادن فلزات نشان داده شده است.

خط حمایت قیمت سهم

مقاومت چیست؟

مقاومت سطحی از قیمت است که تصور می‌شود در آن فروش آنقدر قوی باشد که از افزایش بیشتر قیمت جلوگیری کند.  هنگامیکه قیمت بسمت سطح مقاومت بالا می‌رود، فروشندگان به فروش راغب‌تر شوند و خریداران تمایل کمتری به خرید پیدا کنند.

اعتقاد براین است که زمانیکه قیمت به سطح مقاومت می‌رسد، عرضه از تقاضا افزایش می‌یابد و از افزایش قیمت به بالای سطح مقاومت جلوگیری می‌کند.

البته سطوح مقاومت نیز دائمی نیستند و همواره احتمال شکسته شدن آنها وجود دارد.

در تصویر زیر نمودار سهام شرکت ذوب آهن، سطوح مقاومت با دایره‌ای قرمز رنگ مشخص شده است. در این تصویر سطوح حمایت را با دایره‌های زرد رنگ می‌توانید ببینید.

مقاومت های سهم

خط مقاومت

خط مقاومت خطی است از اتصال و امتداد نقاط مقاومت ایجاد می‌شود. این خط همیشه پایدار نمی‌ماند و افزایش قیمت به بالای این خط نشان‌دهنده‌ی بیشتر شدن تقاضا از عرضه است.

افزایش قیمت به بالای این سطح نشان دهنده‌ی یک تمایل جدید به خرید و / یا انگیزه‌ی کمتر برای فروش است.

شکست خط مقاومت و اوج‌های جدید قیمت نشان می‌دهد که خریداران توقعات خود را بالا برده‌اند و حاضرند باز هم آن دارایی یا سهام را در قیمت‌های بالاتر خریداری کنند.

بعلاوه فروشندگان تا زمانیکه قیمت‌ها به بالای خط مقاومت و بیش از اوج قبلی صعود نکنند ترغیب به فروش نخواهند شد. وقتی خط مقاومت شکسته شود باید یک خط مقاومت جدید در سطح بالاتری روی نمودار رسم شود.

در زیر خط مقاومت نمودار سهام شرکت سرمایه گذاری سایپا نشان داده شده است.

خط مقاومت قیمت سهم

سطوح حمایت و مقاومت چگونه در قیمت‌ها ایجاد می‌شوند؟

حمایت و مقاومت مانند تصاویر قرینه در آیینه هستند و خصوصیات مشترک زیادی دارند.

1) اوج‌ها و فرودها 

حمایت می‌تواند با استفاده از نقاط عطف پایین قبلی ایجاد شود و مقاومت می‌تواند با استفاده از نقاط عطف بالای قبلی ایجاد شود.

در دو تصویر نمودار قیمت مپنا و ذوب آهن که در بالا مشاهده شد نقاط اوج‌ها و فرود‌ها مشخص شده است.

یک اصل دیگر تجزیه و تحلیل تکنیکال تصریح می‌کند که سطح حمایت می‌تواند به سطح مقاومت تبدیل شود و برعکس.

تبدیل حمایت به مقاومت

وقتی‌که قیمت به بالای سطح مقاومت نفوذ می‌کند، سطح مقاومت شکسته شده می‌تواند تبدیل به حمایت شود.

شکست مقاومت، نشان دهنده‌ی پیروزی نیروی‌ تقاضا بر نیروی عرضه است.

در تصویر زیر سطح مقاومت در نمودار سهام قند اصفهان به سطح حمایت تبدیل شده است.

تبدیل مقاومت به حمایت

در تصویر زیر تبدیل خط مقاومت به خط حمایت را در نمودار حفاری شمال شاهد هستیم.

 تبدیل خط مقاومت به خط حمایت

روی دیگر سکه تبدیل حمایت به مقاومت است.

ریزش قیمت به پایین سطح حمایت، تغییر در عرضه و تقاضا را نشان می‌دهد.

شکست حمایت نشان‌دهنده این است که نیروی عرضه بر نیروی تقاضا پیروز شده است.

در تصویر زیر خط حمایت شرکت مپنا مشاهده می‌شود که به خط مقاومت تبدیل شده است.

تبدیل حمایت به مقاومت

2) محدوده‌ی معامله

محدوده‌های معامله (به انگلیسی trading range) می‌توانند نقش مهمی را در تعیین اینکه سطوح حمایت و مقاومت یک نقطه عطف هستند و یا الگوهای تکرار شدنی، ایفا کنند.

محدوده‌ی معامله یا محدوده رنج  یک دوره زمانی است که در آن قیمت‌ها در یک دامنه‌ی نسبتا محدود تغییر می‌کند.

این نشان می‌دهد که نیروهای عرضه و تقاضا با هم در تعادل هستند.

به عبارت دیگر، محدوده رنج محدوده‌ای است که در ان روندی نزولی یا صعودی وجود ندارد.

وقتی که قیمت از این محدوده خارج شود و بالا یا پایین رود، بدین معنی است که یکی از طرفین خریداران یا فروشندگان در بازار پیروز شده است.

اگر قیمت بالاتر رود یعنی خریداران (تقاضا) و اگر پایین‌تر رود یعنی فروشندگان (عرضه) برنده میدان شده‌اند. در تصویر زیر محدوده رنج فولاد خوزستان در محدوده 2450 تومان تا 2800 تومان مشاهده می‌شود و شکست هر یک از این دوخط روند قیمت را مشخص خواهد کرد.

حمایت و مقاومت

3) مناطق حمایت و مقاومت (Support and Resistance Zone)

از آنجائیکه تحلیل تکنیکال، علم دقیقی نیست بعضی اوقات مشخص کردن مناطق حمایت و مقاومت می‌تواند کارآمد باشد.

اوراق بهادار ویژگی‌های خاص خود را دارند و تحلیل آنها باید با در نظر گرفتن پیچیدگی‌های آنها انجام شود. گاهی اوقات خطوط دقیق بهترین انتخاب هستند و بعضی اوقات مناطق حمایت و مقاومت بیشتر به کار می‌آیند. 

اگر محدوده‌ی معامله کمتر از دو ماه دوام آورد و تغییر قیمت نیز نسبتا کم باشد، سطوح حمایت و مقاومت کاربرد دقیقتری دارد. اگر محدوده معامله چندین ماه ادامه یابد و تغییرات قیمت نیز نسبتا زیاد باشد، بهتر است به جای سطوح حمایت و مقاومت، از محدوده‌های حمایت و مقاومت استفاده شود.

سطوح حمایت و مقاومت، سطوح دقیقی هستند در حالیکه محدوده‌های حمایت و مقاومت یک محدوده خاص از قیمت را نمایش می‌دهند.

این نکات فقط راهنمایی‌های کلی در تحلیل تکنیکال هستند و هر محدوده‌ی معامله باید با شرایط خودش قضاوت شود. در تصویر زیر محدوده حمایت شرکت سایپا در نمودار بلند مدت مشاهده می‌شود.

حمایت و مقاومت

نتیجه گیری

تشخیص سطوح کلیدی حمایت و مقاومت یک اصل مهم در تحلیل تکنیکال  است.

اگر چه گاهی اوقات تعیین خطوط دقیق حمایت و مقاومت مشکل است اما شناسایی موقعیت آنها توانایی تحلیل و پیش‌بینی را به شدت بهبود می‌بخشد.

وقتی قیمت اوراق بهادار به یک سطح حمایت مهم نزدیک می‌شود، باید آنرا به عنوان یک هشدار برای افزایش فشار خرید دانست، مگر اینکه خلاف آن اتفاق بیفتد و در سطح حمایت موردنظر، تقاضا نتواند بر عرضه پیروز شود.

اگر قیمت اوراق بهادار به یک سطح مقاومت نزدیک می‌شود، باید آنرا بعنوان یک هشدار برای افزایش فشار فروش دانست، مگر اینکه خلاف آن اتفاق بیفتد و در سطح مقاومت موردنظر، عرضه نتواند بر تقاضا پیروز شود و مقاومت رو به بالا شکسته شود.

شکسته شدن یک سطح حمایت و مقاومت نشانه‌ی پیروزی یکی از طرفین عرضه و تقاضا است.

شکسته شدن خط مقاومت نشان دهنده‌ی پیروزی تقاضا (خریداران) و شکسته شدن خط حمایت نشان دهنده‌ی پیروزی عرضه (فروشندگان) است.


 برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید